Prvomajski turnir u malom nogometu (2019)

Sportske aktivnosti u životu osuđenih osoba tokom izdržavanja kazne igraju veliku ulogu. Značajan broj osuđenih osoba u Kazneno – popravnom zavodu zatvorenog tipa Zenica aktivno upražnjava razne vrste sportskih aktivnosti, od kojih su najzastupljenije mali nogomet I dizanje tegova.

Prema nepodijeljenom mišljenju osuđenih osoba najznačajniji sportski događaj svake godine je tradicionalni majski turnir.

Kao I svake godine osuđene osobe su sa pripremama započele već od prvih proljetnih dana 2019.g., uigravajući ekipe svih preodgojnih kolektiva.

U period 25.04. – 07.05.2019.g.  turnir je I zvanično odiguran, te su uz veliko bodrenje navijača I maksimalan angažman svih učesnika na kraju pobijedli sljedeće ekipe:

  1. Mjesto je osvojila ekipa preodgojnog kolektiva V-2
  2. Mjesto je osvojila ekipa preodgojnog kolektiva I-7
  3. Mjesto je osvojila ekipa preodgojnog kolektiva I-2

Za najboljeg igrača turnira je proglašena osuđena osoba Bešo Neir, najbolji strijelac je osuđena osoba Mehmedagić Admin a najbolji golman turnira je osuđena osoba Dizdarević Elvir.

Direktor Zavoda je zajedno sa pomoćnicima direktora pobjedničkim ekipama i najboljim pojedincima uručio pehare i prigodne nagrade.

Uporedo sa turnirom u malom nogometu održano je i takmičenje u stolnom tenisu.

Prvo mjesto je osvojila osuđena osoba Ahmetović Mensur, drugo mjesto Antić Josip a treće mjesto Dizdarević Nermin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.